Treenitiistai: KEHONHUOLTO

Ihanaa ystävänpäivän iltaa kaikille <3! Ystävänpäivän kunniaksi ajattelin ottaa treenitiistain aiheeksi kehonhuollon. Ystävänpäivä olkoon muistutus myös siitä, että katse kannattaa suunnata myös itseen muiden huomioimisen lisäksi, sillä kyllähän kaikki lähtee sieltä omasta hyvinvoinnista. Kukaan tuskin pystyy kieltämään faktaa, että kun itsellä on mukava olla on hyvää fiilistä myös ihana jakaa muille. Kireä ja jäykkä olo on useasti myös merkki stressitason noususta joten kehon vetreyttämiseen ja rentouttamiseen kannattaa todella kiinnittää huomiota. Kun jumit saa auki tuntuu kuin koko maailma näyttäytyisi uusin silmin ja hymykin on herkässä :).

Kaiken arjen hässäkän keskellä saattaa unohtua se oleellisin eli hengittäminen ja kuormitetun vartalon huoltaminen ajan kanssa. Kehonhuollon yhteydessä voit ottaa mukaan myös syvärentouttavia hengitysharjoituksia ja antaa itsellesi entistä rentouttavamman hetken ”koneistosi” huoltamiselle ja voitelulle. Eräs päivä ihmettelin ääneen, että kukahan Einstein on keksinyt putkirullauksen ja hierontapallojen käytön vartalon kireyskohtien avaamiseen sillä keksintöhän on suorastaan mullistava. Edullisilla välinehankinnoilla saat kotiin ikioman ”hierojan” joka saa sinut kiemurtelemaan ns. hyvästä kivusta. Muistathan kuitenkin, että liian kovaa painetta ei ole hyvä käyttää näitä mahtavia välineitä pyöritellessä. Maltti on valttia tässäkin asiassa ja kipukohdan löytyessä sitä on hyvä alkaa pehmittämään pikkuhiljaa kipukohdan ympäriltä niin ettei kipu ylly tuskalliseksi.

Meillä kehonhuolto kuuluu kilpaa urheilevalla Mikolla lähes jokaiseen iltaan jollain tasolla (minimissään kuitenkin 4-5kertaa). Yleensä kun minä alan kirjoittamaan blogia lasten nukahdettua Mikkoa kaivaa kaapista hierontapallon ja putkirullan ja alkaa työstämään treenien aiheuttamia kireyksiä pois.

Putkirullalla tehtävä huolto on varmasti kaikille tuttu, mutta se kuinka tehokas ja monipuolinen apuväline kehon avaamiseen hieronta/lacrossepallo on, saattaa yllättää monet. Pallolla voit avata mm. kallonpohjaa joka on putkirullalla hankalaa. Pallolla pääset myös aivan eri tasolla kipupisteisiin kiinni kun paine kohdistuu yhdelle alueelle tehostetusti. Todellinen taikapallo siis jos multa kysytään ;).

Mikolla on oma rutiininsa joka tietysti auttaa häntä saavuttamaan uimisessa tarvittavaa liikkuvuutta. Itse teen lähinnä ylävartaloa ja hartioita avaavia liikkeitä sillä kannellessa Ayla tyttöä ovat hartiat totaalisen jumissa viikottaisista hieronnoista huolimatta. Taustalla on myös yli kymmenen vuotta kampaajan töitä joten hartioiden eteenpäinkääntynyt virheasento lähtee seuraavaksi huoltoon pallon avulla (Video mm. tähän ongelmaan ja istumatyöläisen pakarajumeihin löytyy alta).

Me olemme käyttäneet Primemovement.fi sivuston videoita apuna oikeiden liikkeiden löytämisessä ja täytyy sanoa, että en voi muuta kuin lämpimästi suositella! Heidän Youtube kanavalla sekä nettisivustolla on mahtava kokoelma yksinkertaisia ja helposti ymmärrettäviä vinkkivideoita joista me ollaan napattu omaan kehonhuoltoon sopivimmat. Tähän alle lisään niistä muutamat :).

 

Pitäkää huoli toisistanne ja ENNENKAIKKEA itsestänne <3

Treenitiistai postaus-sarjan postauksia löydät alla olevista linkeistä:

http://merenkainalossa.com/treenitiistai-kiireisen-kotiaidin-kotitreeni/

http://merenkainalossa.com/treenitiistai-lantionpohjan-vatsalihasten-erkauman-kuntoutus/

http://merenkainalossa.com/treenitiistai-liikkua-lapsen/

http://merenkainalossa.com/treenitiistai/

 

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

merenkainalossa blog