Sano se ääneen!


Ihanaa, kevät ja aurinko tekee tehtäväänsä ja hymy on kiireestä huolimatta herkässä. Kaikki näyttää jotenkin astetta kauniimmalta ja ihanammalta aina keväisin. Tuota kevään ”hymy herkässä”- fiilistä haluan nyt jakaa myös täällä blogin puolella :). Olen Doven kanssa kaupallisessa yhteistyössä jossa erilaisten ihmisten kauneutta halutaan nostaa esille kehuhaasteen voimin. Mikä olisikaan siihen parempi ajankohta kuin positiivisuutta uhkuva kevät. Doven Real Beauty-filosofia on jo pitkään näkynyt ko. tuotesarjan markkinoinnissa jossa jokaisen erilaisia ja kauniita puolia halutaan nostaa esille. Dove haluaa kannustaa kaikkia levittämään erilaisuuden voimaa jakamalla kehuja toisille ja haastamalla myös muita tekemään niin.

Kehuhaastessa minua pyydettiin kehumaan yhtä tai useampaa bloggaajaa ja kannustaa heitä ja lukijoita tekemään samoin. Dovelta on myös tulossa kauppoihin pian uusi tuotesarja jota tulen esittelemään tulevaisuudessa hieman paremmin. Dove haluaa kannustaa uuden sarjan tiimoilta ihmisiä antamaan mielummin kehuja kuin kannattamaan negatiivista lähestymistyyliä blogien kommenttibokseissa ja ylipäätään. Minun blogiini ei varsinaista vihapostia ole koskaan tullut, mutta tiedän mileipidekirjoittajien kommenttibokseissa ja somessa tämän olevan aika yleistä. Itseasiassa tätä aihetta sivusinkin vasta alla näkyvässä postauksessa:

Someraivoa!

Mä olen jo pitkään yrittänyt kehittää omaa rakentavaa kommunikointia ilman mustavalkoista ajattelumallia. Mikään asia tässä elämässä ei ole kaikkien totuus ja jokaisessa ihmisessä on jotakin josta voimme ottaa oppia. Minä olen ollut nuoresta asti erittäin napakka mielipiteissäni, mutta viime vuosina alkanut motivoitua näkemään asioissa uusia puolia. Täällä blogissa olen monesti asiaa ääneen pohtinutkin ja kertonut kuinka kiitollinen olen tiettyjen ihmisten olemassaolosta elämässäni. Asioiden sanominen ääneen kasvotusten onkin sitten ihan toinen juttu.

Joskus kokenut joidenkin ihmisten olevan liian läpinäkyviä jatkuvien kehujen kanssa ja ajatellut, että kehut eivät ole oikeasti aitoja vaan ihminen haluaa vain miellyttää vastapuolta.  Kuitenkin tarkemmin mietittynä ei kait se ole huono piirre? Kehu tuntuu saajasta AINA hyvältä joten miksi emme opettelisi pohjoisena kansana antamaan enemmän meille epätyypillistä positiivista palautetta. Negatiivisen palautteen me kyllä osaamme ilmaista tilanteessa kuin tilanteessa miksemme sen sijaan pitäisi mölyjä mahassamme ja pyrkisi näkemään positiivisia puolia negatiivisten sijaan.

Vietimme viikonloppuna pikkusiskoni yllätys-syntymäpäiviä ja virallisena päivänä jaoin siskoni Face-seinälle netistä löytämäni ajatuksia siskolle videon. Itkin katsoessani videota ja miettiessäni niitä asioita jotka olivat sellaisia jotka olen siskolleni aina halunnut sanoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Pikkusiskoni on maailma tärkein, kultaisin ja reiluin ihminen. Niin iso sydäminen, että sinne mahtuu myös minunkin hyvät ja huonot puoleni. Hän on tyyppi jolle soitan aina kun jokin ei mennyt ihan niin kuin ajattelin tai toivoin. Tiedän että häneltä saan varmasti myös rehellisen mielipiteen. Pikkusisko on Ihminen jonka kanssa olen jakanut kaiken ja enemmän. Toivon, että tuon ihmisen kaikki unelmat toteutuvat ja onni mukana kaikissa kaikissa sen käänteissä. Meidän suhde on ollut aina vahva ja mä olen ikuisesti kiitollinen saadessani omistaa jotain niin rakasta. Maailman paras sisko.

Haluaisin nyt nostaa esiin Doven innostamana muutaman bloggaajan jotka myös ansaitsevat itsestään pari kaunista sanaa! Olisin voinut valita minulle henkilökohtaisesti tuntemattomia bloggaajia lukijan näkökulmasta, mutta koin sen hieman haastavaksi sillä en ihmisiä työn takaa juurikaan tunne. On kuitenkin pari bloggaajaa jotka ovat mun lähipiiriä ja heistä olisi viimenkin aika sanoa ääneen jotain kaunista.

Aito ja värikäs ystäväni Annika kirjoittelee silloin tällöin kuulumisia suloisesti sarkastisessa Annika Chenkko- blogissa ja on yksi mun lähimmistä ystävistä. Asutaan eri kaupungeissa ja vietetään kiireistä elämää molemmissa päissä. Kuitenkin aina kun tavataan ollaan samantien samoilla aaltopituuksilla vaikka hyvin erilaista elämää vietetäänkin. Tiedetään toistemme kotkotukset ja nauretaan niille kovaan ääneen. Ollaan oltu toisillemme aina aitoja ja rehellisiä ja yhteinen hurtti huumori vie jutut aina sellaisiin svääreihin, että heikompi saattaisi kohotella kulmiaan :D. Annikan kanssa ollaan molemmat hyvinkin hyväksyvää tyyppiä ja ainoa mitä kumpikaan meistä ei voi sietää on ihmisillä pelaaminen ja epäaitous. Me ollaan yhdessä aina vauhdikas tiimi ja kuuleman mukaan kuuluttaisi elokuviin 😀 hahah sitä odotellessa. Keep on rocking girl! Olet rakas <3.Toinen bloggaaja ystäväni on Emma. Emma kirjoittaa perhe-aiheista blogia 100 yotä kesään ja onkin toisinaan vilkkunut täällä minunkin blogissani. Emma on ihminen joka aina jaksaa olla kaikille se reilu tyyppi ja tuolla ominaisuudella monesti yhdistääkin mitä erilaisempia ihmisiä yhteen. Tuolla mimmillä on kova kunnianhimo jos hän johonkin päättää ryhtyä eikä ihan pienistä valita (kröhöm mun valitusta onkin sitten saanut kuulla senkin edestä kaikkine yrittäjä-arjen haasteineen…). Emman vauhdissa saattaa olla välillä haasteellista pysyä sillä yhtäkkiä saattaa jalka heilahtaa olalle tai tanssilattian neliöt jäädä pieniksi. Ennen meitä oli 4 (kaksi pariskuntaa sillä pojat olivat myös kuin paita ja peppu). Tänä päivänä meitä on seitsemän ja viimeisimmät tulokkaat samanikäisiä. Niin paljon ollaan jaettu iloja ja suruja vauva-ajalta ja muutenkin että niistä voisi kirjoittaa jonkinsortin romaanin. Tämänkin mimmin kanssa on aina hauskaa ja huumori auttaa jokaisen valvotun yön jälkeen kummasti <3. Pusuja Tampereelle koko jengille!

Last but not least. Kolmas ystäväni Salla viettää tällä hetkellä ensimmäisen äitiyslomansa viimeisiä hetkiä. Salla pitää kukista, hedelmistä ja auringosta. Oikea neiti kesäheinä siis :).  Floristiystäväni kaunista blogia voi käydä kurkkimassa Sammalsydän blogissa. Ollaan molemmat henkeen ja vereen meri-ihmisiä ja luulen sen olevan yksi meidän isoimmista yhdistävistä tekijöistä. Tulevana kesänä ei ehkä vielä veneillä yhdessä, mutta sitä seuraavana varmasti sitäkin enemmän. On ihanaa, että Salla saa myös pian syliinsä jotakin niin rakasta että sitä ei voi lapsettomalle edes kuvailla. Hän on sen jälkeen niin mamiklubissa jossa jaetaan vinkkejä selvitymiseen jokapäiväisestä väsymyksestä sekä seurataan maailman rakkaimpien olentojen kasvua ja kehitystä yhdessä. Salla on monessa mielessä kuin mun vaalea vastakappale. Ollaan samanmuotoisia ja tykätään treenata salilla käsiä. Ollaan suoria ja välillä möläytellään asioita joita ei aina ehkä pitäisi. Ollaan kuitenkin herkkiä ja ihan umpipehmoja. Salla hiihtää, minä juoksen (heti kun vaan taas kykenen). Meidän mielestä koirat on kivoja ja miehet on komeita. Salla on luonnonkaunis sisältä ja ulkoa. Sallan seurassa on helppo olla ja juttua riittää aina loputtomiin. Haluan lähettää voimahalin vielä tätäkin kautta tulevaan koitokseen <3.

Mitä jos sinäkin kehaisisit jotakin kaveria facessa tai vaikka työmaalla? Avuliasta äitiä tai isää jotka varmasti ovat kehunsa ansainneet. Bloggaajaa kommenttikentässä tai ystävää uudessa lookissa. Kehuhaasteen ideologia toimii varmasti ja sinä itse saat toisen kehumisesta vähintään yhtä hyvän mielen.

Positiivista loppuviikkoa ja mieletöntä kevättä joka auttaa varmasti positiivisten viestien toimittamisessa eteenpäin :).

Iisa

 

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog

4 Comments

  1. Kuin myös<3 Kiitos kauniista sanoista muru, sanattomaksi vetää:)

    • Sinäkö sanaton 😉 wau sitten mäkin meen ihan sanattomaksi <3. Olet rakas!

    • Kiitos Katja! Reissusta selvitty ja kuulumisia tulossa tuota pikaa! Blogiloma oli ansaittu ja tuli todella tarpeeseen….täällä sitä kuitenkin taas ollaan ja ihmetellään että mistä materiaalia alkaisi purkamaan :D!

Comments are closed.