Äiti, sä rokkaat tän!

Hei sinä lapsistaan huolehtiva äiti tai isä. Tiedäthän sinä että olet korvaamaton siinä mitä teet! Olet paras vanhempi lapsillesi, paras puoliso, paras ystävä, ja mahdollisesti myös parhaan työpanoksesi antava työ-yhteisön jäsen. Olet paras versio sinusta ja annat kaikkesi jokaisena päivänä ja sen jokaisena tuntina. Jääkö sinun hyvinvointisi sijalle kaksi kaiken näiden jälkeen?

Täällä ollaan painiskeltu pitkään jatkuvan riittämättömyyden tunteen kanssa. Olen työstänyt asiaa paljon (ammattilaisen kanssa ja ilman) ja todennut että faktojen valossa on osattava vain elää oikein sillä hommat eivät ruuhkavuosina tekemällä lopu.

Olet se joka handlaa satatuhatta asiaa päivässä vaikka sinusta itsestäsi tuntuu ettet olisi saanut mitään aikaiseksi. Huolehdit iltaisin tekemättömiä asioita jotka eivät edes ole kovin tärkeitä pitkässä juoksussa. Haluaisit ottaa mallia tuttavan särmikkäästä otteesta lapsiin ja arkeen tietämättä mitä kodin seinien sisäpuolella oikeasti tapahtuu. Toivoisit olevasi oikeanlainen vanhempi, mutta sinusta tuntuu ettet voi koskaan saavuttaa sitä tunnetta. Haluaisit kodin olevan tip top jotta kaikilla olisi mukavampi olla. Loppupeleissä sinua häiritsee sotku jota lapset eivät edes huomaa ja joka ei liity ihmisen (pienemmän tai suuremman) onnellisuuteen millään tavalla.

Sinä voit tehdä elämästäsi hyvin vaikeaa tai vaihtoehtoisesti päästää itsesi hieman helpommalla ja antaa läheisillesi enemmän.

Soimaat mahdollisesti itseäsi kun toivoisit joskus omaa aikaa tai hetken hengähdystaukoa kaikesta.  Haluaisit vain jonnekin kauas pois ja kuunnella ainoastaan omia ajatuksiasi. Haaveilet ajasta ennen lapsia jolloin sinulla oli vain itsesi huolehdittavana. Joskus voit myös kokea yksinäisyyttä vaikka koti on täynnä rakkaita ihmisiä. Koet olevasi huono vanhempi jos et nauti joka hetkestä ja joka sekunnista. Mahdollisesti soimaat itseäsi myös töihin paluusta ja siitä ettet huolehdi itse pienistä lapsistasi 24/7.

Tiedätkö mitä? Näiden asioiden kanssa painiskeleminen on jokaiselle vanhemmalle täysin normaalia. Eikö se kuitenkin kerro siitä, että sinä välität. Välität siitä millainen vanhempi olet ja millaisen elämän läheisillesi luot. Sinä haluaisit ottaa vastuun kaikesta ja kaikista. Muista kuitenkin, että sinun kupistasi ammenetaan juuri niin paljon kuin siellä on ammennettavaa. Älä soimaa itseäsi vaan sen sijaan hengitä, hymyile ja luota itseesi. Ennen kaikkea ota vastuuta myös omasta hyvinvoinnistasi! Olet parasta mitä sinulla on tarjota ja se riittää. Se todella riittää. Pienten lasten kanssa eläminen on vuorokauden ympäri duunia jossa ei vapaapäiviä jaeta. Mitä jos kokeilisit siis katsoa itseäsi peiliin ja sanoa: ” Mä niin rokkaan tän!”.

Hymyile enemmän ja stressaa vähemmän. Tätä minä yritän täällä opetella ja tiedän, että nyt suunta on oikea.

Ps. Ammattilaisen vinkkejä stressin hallintaan tulossa blogiin pian <3

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog

2 Comments

    • Voi kiitos! Let`s keep on rockin 🙂 Mahtavaa kevättä!

Comments are closed.