Äitiyden huippuhetkiä!

 

Hyötyliikunnan määrä on jotain käsittämätöntä sillä kannat viidenteen ja viidennestä kerroksesta sylilapsen lisäksi pari kassia ja roskapussit. ”Vie mennessäs, tuo tullessas” sananparsi saa hieman uuden merkityksen.

Voit onnitella itseäsi sinä päivänä kun vilkaiset itseäsi ohimennen peilistä ja toteat ettei vaatteissa ole ruuanjämiä tai tukasta roiku puuroa.

Ah aikuisten vapaa-ilta. Suunnitelmissa on juhlat aikuisseurassa ja me niin otetaan pitkän kaavan  mukaan…ainiin, mutta unihan tulee JOKA ilta klo 22.00!

Uhmaikäinen lapsi räjähtää käsiin kaupassa. Oma sisäinen raivo yhdellä nielaisulla alas ja tilalle nöyrä anteeksipyytävä ilme läsnäolevien arvostelevien katseiden mieliksi. Halveksuvista katseista huolimatta sinä hetkenä minä olen VOITTAJA omassa äitiydessäni.

Yrittäessäsi pitää auktoriteettia yllä ja taluttaa kirkuvaa lasta pois kaupasta, rakas 4-vuotias poika huutaa kovaan ääneen ”Äiti pyydä multa anteeksi!”. Silloin jo vähän naurattaa kun pohtii, että mitähän ihmiset nyt ajattelevat :D.

Pelkän arjen pyörittämiseen tarvitaan oma, miehen, hoitopaikan sekä mummien ja mammojen kalenterit. Päivinä jolloin löydän aamuisin itseni työmaalta olematta myöhässä tai ylipäätään oikeana päivänä paikalla ovat lottovoitto. Kiitos tukipiirille olemassaolostanne sillä ilman teitä olisin varmaan jo hourulassa.

Kun ennen pystyi tarvittaessa edes jonkinlaiseen järjelliseen aivotyöskentelyyn … 2:en pienen lapsen äitinä ja yrittäjänä sitä ei tapahdu enää…koskaan.

Yhtenä hetkenä olet maailman onnellisin toisena hetkenä haluaisit lukkiutua wc:n oven taa ja itkeä. Tapahtuu joka päivä. Monta kertaa. Olo on usein suorastaan masokistinen sillä siitä huolimatta päivääkään en vaihtaisi pois.

Kotityöt ne vain jatkuu jatkuu ja jatkuu. 5 tunnin maratonin jälkeen koti on ok kunnossa. 5 minuuttia sen jälkeen ollaan lähtötilanteessa.

Painat esikoislapsen osoittavaa sormea alas ja kuiskaat pojan korvaan, että naisia ei ole soveliasta sanoa ääneen pulleaksi.  Heti perään seuraa kinkkinen kysymys: Miksi lapsia saa sanoa pulleaksi, mutta tätiä ei?”.

Viisaus ”Eat, sleep, repeat..” kuulostaa suorastaan *ittuilulta. Mikä uni, mikä ruoka? Millä ajalla?

Kahvin merkitys elämässä on yhtä suuri kuin jokin pitkäaikaislääkitys sitä tarvitsevalle. Ilman sitä maailma on hyvin pimeä ja sumea paikka.

Kaiken edellä mainitun jälkeen vierelläsi makaa yhteistä väsymyskuolemaa tekevä miehen raato ja silti voit todeta, että hitto mä rakastan tota tyyppiä yhtä paljon ellen enemmän kuin ennen lapsia.

Tuon miehen sudensilmät joihin aikoinaan rakastuin ovat nyt tuplana mun ihailtavana. Esikoinen on päivä päivältä enemmän kuin ilmetty isänsä ja äiti ei vaan kestä yhtään <3.

Pian 1-vuotta täyttävä VAUVA yhtäkkiä hyökkää sylissä pusuhuulin kohti kasvoja ja muiskauttaa huulille mojovan pusun. Ehkei niin vauva sittenkään enää :). Tuo vauva myös rakastaa nykyään halia ja syliä, niin kuin isoveljensä. Halinalleni mun.

Vihdoin tuo ensimmäinen rankka vauvavuosi on ohitse. Se kuuluu pakettiin, mutta voi sitä onnen määrää kun lapsi alkaa kääntyä pikkuhiljaa sosiaaliseksi taaperoksi joka ymmärtää, kommunikoi ja osaa kertoa jos johonkin sattuu.

Tiedätkö tunteen kun voisit vain jatkaa ja jatkaa ja jatkaa vauvan lämpöisen masun pussailemista. Siinä on kaikki mitä ihminen tarvitsee <3.

Katsella vain elämää jaksoa ja itkeä. Ei suinkaan biisien takia vaan tajutessaan, että pian omakin poika on tuollainen nuori hurmuri niin kuin Robin on. Aika älä kulu niin nopeasti!

Kun esikoinen kuiskaa illalla korvaan ”Äiti mä rakastan sua niiiiiiin paljon.” tai ”äiti sä oot tosi kaunis” . Voiton kaikista vie kuitenkin…

”äiti tuu tänne mun kainaloon”. 

postauksen kuvat vuoden takaa Hagris studio :lta (josta myös vastasyntyneen kuvaukset)

Mitä se rakkaus on?
lapsi kysyy
lämpimänä sylissä.
Rakkaus on sitä,
että pitää sylissä,
sinä vastaat,
annat sormiesi lipua
hentojen hiusten läpi.
Hento kuin lapsen hius
on rakkaus,
yhtä hauras,
yhtä puhdas ja väkevä.
Mikset sinä sitten ole
koskaan minun sylissäni?
lapsi kysyy vakavana,
eikä suostu hyväksymään,
että yksikään rakkaus olisi
toista suurempi tai pienempi.
— Tommy Taberman

 

Kaikki tunteet kuuluvat äitiyteen ja niinä hetkinä kun on helpompaa tuntuu kaikki aina ansaitulta ja speciaalilta.

Ihanaa Äitienpäivää äideille ja heidän lapsilleen <3!

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog