Näillä vinkeillä hymyilet enemmän!

Tiesitkö sinä että hymy….

 

  • Saa kehosi rentoutumaan psyykkisesti ja fyysisesti.
  • vahvistaa kehon immuunijärjestelmää
  • auttaa suhtautumaan kaikkiin asioihin astetta paljon lempeämmin. Se voi vähentää stressiä ja kohottaa mielialaa
  • voi laskea verenpainetta 
  • sen salaisuus on poskilihaksista hermoratoja pitkin aivoihin kulkeutuva viesti joka käskee kehoa tuottamaan endorfiinia eli mielihyvähormonia (myös tekohymy). Hymy siis todella tepsii vaikka alkuun fiilis ei olisikaan kovin hymyileväinen :).

Tämän hetkisen työkiireen keskellä olen huomannut kulmieni olevan kestokurtussa ja leukaperieni olevan jäykkänä ajatustyöstä. Tuntuu, kuin valtava taakka painaisi ryhtiä kasaan ja ikäänkuin sydänkin löisi normaalia tiuhempaan tahtiin. Tulin tänään tulokseen, että korjattavaa on jos tätä tahtia meinaa jatkaa lomaan saakka. Luvassa on superkiireinen loppusuora sillä meidän saatua jossain vaiheessa loputkin uuden yrityksemme alkupanostukset maaliin meillä on sesonki parhaimmillaan käynnissä Hypoxissa. Tämä tietysti tarkoittaa monenlaista taustahommaa joten kiirettä on luvassa vielä muutaman viikon ajan. Ajattelin kuitenkin viedä homman maaliin hyvällä fiiliksellä kiireestä huolimatta. Juuri nyt on monta aihetta hymyyn joten miksei sitä yksinkertaisesti hymyilisi piirun verran enemmän edellä mainittujen faktojen valossa ;).

LUPAUS studion valmentajani Mari Putus oli vinkannut loistavan neuvon yrityksen Instagramissa rentoutumiseen hymyn ja hengityksen avulla. Siis aivan mahtava joskin alkuun vähän pöljältä tuntuva harjoitus.

Harjoituksen voit tehdä missä vain milloin vain ja se menee jotakuinkin näin:

Hengitä sisään ja hymyile. Puhalla ilma ulos ja rentouta samalla kasvot. Hymile ja hengitä uudelleen sisään ja hengitä ulos rentouttamalla kasvot. Toista muutaman kerran.

Ihanaa alkanutta loppuviikkoa ja hymyä päivään :)!

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog