Juoksukoulu with Sportyfeel Helsinki city run!

Kuvat @onevisionfi

edited by: meren kainalossa blogi

Oi ja voi! Juoksulenkit ja kuinka niitä kaipaankaan. Musat korville ja menoksi. Ilta-aurinkoon tai aamun sarasteeseen. Kävin kokeilemassa kevyttä parin kilsan jolkottelua taannoin ja se tuntui ihanalta! Pitkän tauon jälkeen hieman raskaalta, mutta yllätyin kuitenkin ettei juoksukunto ollut täysin nollassa. Viiletin Kotkan Satamakatua hymy huulilla ja haukoin raikasta meri-ilmaa. Kuuntelin uusia kivoja biisejä joita olin vastikään Spotifyyn ladannut ja annoin rytmin viedä jalkoja.

Juoksu on mahtavaa kun sen oikein oivaltaa! Ollaan taannoisina vuosina juostu peruslenkkeinä 5-10 km ja vetäistiin sen kummemmin myös treenaamatta puolimaratoni n. 2 tunnin aikaan. Tuosta reissusta ei kylläkään jäänyt kovin hyvä maku suuhun sillä eihän sitä nyt voi  treenaamatta puolimaratonia juosta. No mepä juostiin ja kärsittiin ankarat seuraukset. Erittäin kipeät polvet ja jalkojen nivelet ylipäätään. En kävellyt kahteen viikkoon puolimaran jälkeen!

Sportyfeel Helsinki city run tiedotus/pressitilaisuudessa kuulin ammattilaisten vinkkejä miten tulisi treenata jos tavoitteena on moinen matka. Kilometrejä tulisi kerätä n. 20 per viikko. Tämä tarkoittaisi käytännössä kahta lyhyempää (esim5km) lenkkiä ja yhden tuplatun lenkin (10km). Eli kilometrejä todella tulisi kerätä alle aikamoinen määrä jotta keho tottuisi juoksemiseen.

Puhuin paikalla olleen suunnistuksen maailmanmestarin Mårten Boströmin kanssa ja hänellä oli pari vinkkiä juoksua ajatellen. olisi hyvä totuttaa jalkaa asfaltille sillä kaupungissa juostava kova alusta vaatii jalalta paljon. Hän myös kehotti kiinnittämään huomiota juoksua tukevaan lihasharjoitteluun pelkän juoksun ohella. Näppärinä välineinä oikean lihaksiston löytymiseen voivat toimia puolikas bosupallo tai tasapainolauta jotka vahvistavat jalan lihaksia oikealla tavalla. Kuitenkin hän kertoi juoksun kehittyvän parhaiten juoksemalla ja siksi kilometrejä on tärkeää kerätä alle ennen suurta koitosta.

Meille VIP-juoksukoululaisille olisi luvassa omia yhteislenkkejä sekä teoriaa. Noita vinkkejä ja fiiliksiä matkan varrelta jaan toki kanssanne. Tiedossa on varmasti inspiroivaa yhteishenkeä ja motivaatiota toukokuussa koittavalle juoksulle. Matkassani on nyt kuitenkin yksi suuri mutta. Synnyttäessäni suurikokoisen prinsessamme Aylan 8kk takaperin ei vatsalihasteni erkauma ole vieläkään palautunut kunnolla. Ensimmäinen tehtäväni on siis kuroa tuota erkaumaa kasaan kuntouttavilla liikkeillä sillä juoksemista ei sovi aloittaa ennen sitä. Joten maratonille osallistumista en voi vielä luvata teille enkä itselleni, mutta juoksukouluun osallistun ehdottomasti! Eli vinkkejä synnytyksestä juoksukuntoon palautumiseen alkuun luvassa ja kun on aika aloittaa juoksulenkit, pääsette mukaan matkaan vinkkien kera!

Juoksu on paras laji kiireiselle äidille tai kenelle tahansa jolla on vaikeuksia sopia kellon mukaan treenejä kalenteriin. Juoksemaan voi lähteä juuri silloin kun siltä tuntuu ja varusteeksi ei tarvitse kuin hyvät juoksutossut! Itseasiassa niiden hankinta on mulla myös edessä sillä vanhat juoksukengät taitavat olla puhkijuostut. Onko sulla hyviä vinkkejä juoksulenkkareiden saloihin?

Tänä vuonna Suomen suurin puolimaraton Sportyfeel Helsinki city run kokee useita muodonmuutoksia! Tapahtuman uusi nimikkokumppani Lidlin urheiluravinnesarja Sportyfeel toimii tapahtuman virallisena urheiluravinnekumppanina.  Sportyfeel HCR:in juoksun ja hyvinvoinnin Expo laajenee tuplakoon ja saa ohjelmasisältöä. Expoon on vapaa pääsy myös muilla kuin juoksukouluun ilmoittautuneilla ihmisillä. Reitille on tulossa runsaasti kannustuspisteitä joissa juoksijat ja yleisö pääsevät nauttimaan musiikista ja tunnelmasta kannustuksen lisäksi.

Helsinki city run tapahtumiin ilmoittautuneet pääsevät treenaamaan koko kevään ajan ilmaiseksi yhteislenkeillä kolme kertaa kuukaudessa Helsingissä. Luvassa on yhteislenkkejä ja teemaharjoittelua. Ei muutakuin ilmoittautumaan virallisten Sportyfeel Helsinki city run sivujen kautta! Tehdään tästä yhteinen projekti ja jaetaan heikot ja vahvat hetket täällä blogissa. Tsempataan toisiamme ja ollaan toukokuussa elämämme juoksukunnossa!

Energiaa ja rohkeutta viikkoon!

Iisa

 

Facebook: Meren kainalossa-blog / Instagram: iisanihtila / Snapchat: iisa.nihtila / Bloglovin: Meren kainalossa / Blogit.fi : meren-kainalossa

 

 

merenkainalossa blog