Kytke itsesi irti!

Moikka!

Joko siellä joulukiireet alkavat painaa päälle? Mulla on ollut kovaa sutinaa viimepäivät sillä oltiin mukana järjestämässä Jouluista naisteniltaa eiliselle illalle ja suunnitteluun ja toteutukseen on kulunut viime päivinä tovi jos toinen. Materiaalia illan mielettömästä tunnelmasta on luvassa kunhan saan taitavan valokuvaajamme Milkan kasaamat kuvat käyttöömme :)! Joulun tulo näkyy työmaan lisäksi myös kotosalla. Tonttuilukierros pitäisi vielä hoitaa ja Joulumenun lopulliset reseptit kaivaa esiin. Kaikki tämä Joulu”pöhinä” on kuitenkin ihanan kamalaa ja siitä kyllä osaa nauttia kiireestä huolimatta.  Jouluksi on muuten luvattu mahdollisesti lunta KOKO maahan joten nyt otetaan tästä ilosta kaikki irti! Vaikka hässäkkää ympärillä riittää sitä jaksaa kyllä painaa sillä tietää viikon mittaisen Joululoman olevan ovella ja pitkien pyhien perheen kesken saapuvan pian taloon. Jouluun on enää 2 VIIKKOA, ihanaa!

Musta Joulussa parasta on iisit aamut joulukuusen kynttilöiden valossa, joulupuuro liedellä Joulu-ohjelmien pyöriessä taustalla Tv:ssä. Jouluna ainut sallittu tekniikkavimpain on juurikin tuo televisio. Sieltä tulee kaunista Joulumusiikkia ja lapsille niin tärkeitä Joulunajan ihania lastenohjelmia kuten perinteinen lumiukko ;). Se on katsottava koko perheen voimin joka Joulu <3.

Oon lukenut aiheesta UNPLUGGING useaan otteeseen ja haluisin myös teitä lukijoita muistutella myös tulevan Joulun varjolla mielenrauhasta jota digitaalilaitteet eivät kyllä millään tasolla edistä.

Luin erään artikkelin unpluggaamisesta eli itsensä irti kytkemisestä digitaalisiin laitteisiin. Useat tutkimukset viittavaat siihen, että teknisten laitteiden seuraaminen on jatkuvassa nousussa ja mm. tämän tutkimuksen mukaan jotkut ihmiset tsekkaavat mobiililaittettaan joka 6,5 min eli n.150/krt/pv! Ilman tutkimuksiakin on selvää, että ihmisten tiivis yhteys teknologiaan on koko ajan kasvussa ja laitteet kulkevat nykyään mukana jokapaikassa siinä missä lompakko ja kodin avaimetkin (pian nekin korvautuvat tekniikalla, se on varmaa).

Teknologia on välttämätön pakko ja sen hyödyt ovat toki kiistattomat monissa asioissa. Itse teen paljon töitä teknisillä laitteilla päivittäin ja ilman niitä en tulisi toimeen. Kuitenkin niissä piilee suuri sudenkuoppa sillä käydessä työn puolesta laitteilla tulee useasti myös eksyttyä sovellusten syvään viidakkoon josta on toisinaan vaikea päästä pois. Alla taannoin levinnyt YouTube video aiheesta.

Nyt haastaisin sinut mukanani harjoittelemaan vaikka aluksi aamuisin tätä laitteista irti kytkemistä. Ota kuppi kuumaa, silmäile ikkunasta ulos, lataudu tulevaan päivään vahvan aamiaisen kera ja unohda edes hetkeksi tekniset laitteesi.Coffeetime

Itse olen treenannut unpluggaamista myös aamubussissa ja puhelimen sijaan silmäillyt maisemia ja antanut ajatusten lentää rauhassa. Suosittelen kokeilemaan.

Jouluna ajattelin itse laittaa tekniset laitteet (kameraa lukuunottamatta) pois välittömästä läheisyydestä ja keskittyä lähelläni oleviin ihmisiin 100%:sti. Ihmiset tekevät Joulun, eivät ne kymmenet hashtagit, tilapäivitykset ja uutisfeedin scrollailu.

12084167_10153758810367370_621903988_n

Maailma ympärillä saattaa muuttua mutta elämän syvin olemus säilyy ennallaan. Elämä parhaimillaan tapahtuu silmiesi edessä ja niitä hetkiä koet vain sen kerran. Ei menetetä niitä kullanarvosia kokemuksia tuijottamalla pikselinäyttöä.

At least love is real. Lets keep it that way ;).

Aikamme teknologia Gurun sanoin:

“We’re born, we live for a brief instant, and we die. It’s been happening for a long time. Technology is not changing it much – if at all.” —Steve Jobs

Jännittävää Joulunalusaikaa, ollaan yhdessä läsnä tässä ainutlaatuisessa asiassa nimeltään elämä <3.IMG_0745

Huomenna aamulla on luvassa listaa joulupukille ;)…stay tuned for that!

-IISA-

merenkainalossa blog