Kun vauvakupla puhkesi!

Eilen sovin tyttöjen pikkujoulut rakkaan ystävän kanssa pääkaupunkiseudulle. Tähän Loppuvuoteen mahtuu muutenkin hirveästi kaikkea mukavaa ohjelmaa ja aihetta juhlaan. Mikon Suomen mestaruus ja tuleva urheilugaala, uusia tuulia päivätyön parissa, 30-vuotis juhlia perhepiirissä sekä viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä… minä Iisa Katariina olen ehkä kaivautunut takaisin sieltä raskaus ja vauva-ajan kuplasta. Siinä vasta onkin aihetta juhlaan! Eilinen viesti ystävälle kulminoi aikalailla just nyt tän hetken fiiliksiä: ”se ois sitten piggu piggujoulut tiedossa, mulla on lapsivapaa ilta **.11. Ihanaa. Im back!”.

_mg_8714_mg_8770

Joku saattaa siellä ihmetellä, etteikö muka illanviettoja ole ollut jo aiemmin tytön syntymän jälkeen…juu onhan niitä. Joko ne ovat päättyneet prinsessan itkuralliin ja hälytykseen takaisin kotiin kesken illan tai sitten mulla on ollut jäätävä päänsärky (nestehukka, purkautunut vauva-ajan stressi?!?) tai lastenhoitovuoro heti seuraavana aamuna. Yrityksiä on kyllä ollut, mutta sellaisiksi ne ovat kyllä jääneet.

Viimeisimpänä mielessä Flow festarit josta suurinpiirtein itku silmässä jouduttiin poistumaan ennen kuin ilta oli edes ehtinyt alkaa sillä tyttö ei vaan rauhoittunut ilman tissiä. Niin ja tissistä puheenollen…se tosiaan on loppu nyt. Vaikka koen haikeutta niin kuin tässä postauksessa kerroin, niin juurikin tämä oli osaksi se syy imetyksen lopettamiseen. Nyt tytön ikävä ei enää henkilöidy minuun (lue mun tissiin :D) vaan hänet on helppo pitää tyytyväisenä maitopullolla ja muilla tarpeiden täyttämisellä.

perheblogi

On se vaan jännä juttu, että mokoma maitobaarina toimiminen todella pitää sen luokan symbioosia yllä, että ei ihme kun sen lopetettuaan kokee laidasta laitaan koko tunneskaalan valtavasta morkkiksesta hillittömään vapauden tunteeseen. Musta oikeesti tuntuu, että täällä mä olen taas.

Varovaisesti tutkailen tätä maailmaa ihan uusin silmin ja näen ihan uusia mahdollisuuksia kaikessa. Toinen jalka on vielä kynnyksen toisella puolella ja jarruttelee  ”älä nuolaise ennen kuin tipahtaa”-tyyppisesti sillä jokainen irtiotto on päättynyt jollain tavalla siihen kun se vauva. Toinen jalka taas on jo virittänyt sellaiset kiihdytystennarit jalkaan, että tässä on vietetty muutama yötön yö vaikka tyttö onkin nukkunut ihan rauhallisesti omassa sängyssään. ”Liskojen yöt” on mieto ilmaisu viime aikojen yöllisille brainstormaus overloadeille.

äidin hyvinvointi

Mä oon pohtinut pääni puhki ihan kaikkea. Tulevaisuutta ja sen mihin suuntaan haluan sitä viedä. Mikä olisi se kanava jossa saisin toteuttaa itseäni parhaiten kun nyt kerran tässä pisteessä ollaan ja vauva-arki helpottuu päivä päivältä. Yhtä oikeaa vastausta en ole löytänyt, sillä niitä asioita on useampi. Blogini tulevaisuutta olen luonnollisesti miettinyt myös paljon sillä olenhan vihdoin siirtymässä elämänvaiheeseen jossa pääosaa ei enää näyttelekkään raskaus, vauva tai arki niiden ympärillä. Mun elämä on todella ottamassa aivan uuden suunnan ja se on jollain tavalla aika pelottavaa. Nyt tiedän miksi monet haluavat jäädä pidemmäksi aikaa kotiin lasten kanssa ja ehkä tavallaan myös miettimään mitä heistä vielä ”isona” tulee. Onhan tää eräänlainen risteys elämässä kun lapset on tehty ja nyt sitä sitten vain mennään päivä päivältä ja vuosi vuodelta kohti uutta elämänvaihetta.

Mulla on jotenkin vaan ihan oudot fiilikset kaikesta…tässä mä nyt jälleen olisin. Nainen, vaimo, työkaveri ja YSTÄVÄ. Ne joilla lapset on tehty tietää…kaikki ei oo niin yksinkertaista kun on vauva ja tai/leikki-ikäisiä lapsia. Mähän oon siis oikeesti muutakin kuin äiti…!

hyvinvointiblogi

Ayla on kyllä vielä todella pieni ja vauva-aika ei suinkaan meillä ole vielä ohitse. Kuitenkin sen luokan side joka meillä on tähän asti tytön kanssa ollut on pitänyt mun ajatukset  tiiviisti vauvajutuissa. Nyt päähän mahtuu jo jotain muutakin ja se toki tulee näkymään myös täällä blogissa. Mun blogissa ehdottomasti tykätyimpiä juttuja ovat olleet hyvinvointi ja siihen liittyvät ruokajutut. Niitä on ainakin luvassa paljon enemmän kuin tähän viime vuoteen on mahtunut. Tulossa on ihkuja juttuja sillä saralla. Perhe kulkee toki luonnollisesti myös suurena osana kaikkea, mutta kyllä nyt täytyy todeta, että mammablogi alkaa jälleen muuntautua omaan tuttuun lokeroonsa eli hyvinvointiin perhe-arjen keskellä :).

Onko jotain mitä sinä haluaisit lukea täällä Meren kainalossa? Jos niin kerro toiveesi ihmeessä, pyrin toteuttamaan toiveita mahdollisimman paljon!

Idäidin hyvinvointi

Mahtavaa syksyistä viikkoa sinne!

Iisa

Facebook: Meren kainalossa-blog / Instagram: iisanihtila / Snapchat: iisa.nihtila

merenkainalossa blog

6 Comments

  1. Heippa! Sun blogissa on ollut kivoja treenijuttuja ja niitä täällä jo vähän kaipaillaan :)!

  2. Ymmärrän täysin noi kirjoittamasi jutut! Itselläkin nyt puolivuotias vauva ja samoja fiiliksiä täälläkin. Ehkä se tässä vielä selviää että mitä tässä haluaisikaan alkaa elämällään tekemään…onneksi on vielä aikaa miettiä :)! Tosi hyvä kirjoitus monelta kantilta ja sun matkaa on ollut mukava seurata huolimatta hieman muuttuneista aiheista. Niinhän se menee ja ihan ymmärrettävää!

    • Näinpä. Onhan tämä jollain tapaa aika jännittävä vaihe elämässä. Mä oon itse tässä pohtinut sitäkin riskiä että mitä jos sitä vielä hairahtuukin ja haluaisikin iltatähden vielä joskus :D. Tällä hetkellä se ei tunnu vaihtoehdolta mutta itseni tuntien koskaan ei voi sanoa ei koskaan! Onneksi on koko loppuelämä aikaa pohtia mitä tässä haluaa 😀

  3. Ei haittaa vaikka vauvajutut vähenisi täällä blogin puolella, ois kiva kuulla nimenomaan niistä uusista tuulista! Siitä kuinka ehtii, jaksaa ja viitsii vaikka on lapset. Siitä kuinka ottaa rohkeasti uusia suuntia. Kirjoitat taitavasti ja hienosti teidän elämästä, toivottavasti saadaan lukea sun kuulumisia jatkossakin. Mukavaa talven odotusta!

Comments are closed.