Perheloman survivalpack!

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa.

Kukkuluuruu mitä sinne kuuluu? Täällä ollaan palattu ansaitulta lomalta joka kääntyi kuin itsestään myös 2:en viikon blogilomaksi. Näin pitkää taukoa en muista vuosiin pitäneeni ja täytyy sanoa, että se tuli todella tarpeeseen. En koskenut tietokoneeseen kertaakaan ja puhelimeenkin vain pakollisten perhe-yhteydenottojen verran. Tein niin kuin hyvältä tuntui ja toin vain mukanani kasan ihania kuvia reissusta. Niitä alan sitten pikkuhiljaa purkamaan myös täällä blogissa.

Apua, täällä Suomessahan on ihan talvi vaikka reissuun lähtiessä ajattelin kevään olevan jo hyvässä vauhdissa meidän kotiinpaluupäivänä. No ei ollut ei. Koneen laskeutuessa lentokoneen lentokameraruudulla näkyi räntäsadetta ja mittari näytti nollaa. Vaikka takana oli 10 tunnin lento olisi voinut melkein kääntyä kannoillaan takaisin kohti Thaimaan lämpöä.

Lämmöstä puheenollen, sitähän reissussa riitti. Mittari hipoi lähelle 40 astetta keskipäivän paahteessa ja ilmastointi sekä autossa, että huoneessa oli ihan must kuumimpaan aikaan päivästä. Illat oli ihanan lämpimiä eikä pitkiä vaatteita tarvinnut kertaakaan koko reissun aikana. Lapset hikoilivat vanhempien tapaan paljon ja veden juonnista piti pitää jatkuvasti huolta. Huomattiin nopeasti, että lasten kanssa kuumimpaan aikaan parasta oli olla altaalla tai meren äärellä jossa tuli viilensi mukavasti ihoa. Päivät menivät hirveällä kyydillä, sillä jokaiselle päivälle oli jotain ohjelmaa. Esikoinen sekä kuopus nauttivat silmin nähden vedessä olemisesta ja Milan olisikin voinut viettää altaassa helposti koko päivän. Pitkähihainen uikkari osoittautuikin yhdeksi reissun pelastajaksi sillä silloin auringossa saattoi viettää useamman tunnin myös lasten päiden ollessa suojattuna hatuilla.

Reissun pelastajista puheenollen. Saimme reissuun mukaan Jollyroomista muutaman mahtavan tuotteen jotka itse valitsin juuri meidän tarpeita ajatellen. Nämä reissu”essentiaalit” oli kyllä todellakin nappivalinta sillä kaikki niistä osoittautuivat odotusten mukaisesti erittäin tarpeellisiksi.

Milan sai valita itselleen Jollyroomin lasten Kids zoo matkalaukkukokoelmasta oman laukun. Pojan suosikki valikoitui nopeasti ja mukaan reissuun pääsi maailman suloisin sininen monsteri matkalaukku. Tuo laukku on ollut pojalle niin rakas, että sitä täytettiin paatoksella ja mietittiin mukaan tärkeimmät lelut. Laukkuun mahtui lelujen lisäksi tärkeitä tavaroita lennolle joista kerron alla hieman lisää. Monsterimatkalukkua vedettiin mm. maantien reunassa kohti leikkikenttää ja sitä täytettiin ja purettiin lähes päivittäin. Oma vedettävä laukku oli ehdoton hitti ja myös erittäin näppärä lisä käsimatkatavaroihin pienen kokonsa puolesta. Lentokentällä matka kävellen taittui myös ilman kitinöitä sillä olihan se nyt mahtavaa saada vetää perässä ihan omaa monsterilaukkua. Milanilta lähtee kyllä erittäin vahva ja rehellinen suositus pienille matkalaisille :).

Lennettiin Finnairin uudenkarhealla koneella ja kokemus oli kyllä erittäin miellyttävä. Mennessä meillä oli yölento ja lapset nukkuivat ainakin puolet lennosta. Ayla nukkui seinään kiinitettävässä lasten kopassa ja Milan omalla paikallaan pää isänsä jalkojen päällä. Hereillä ollessa Ayla kurkisteli takana istuvia ja ihmetteli ympärillä olevaa elämää kasvot hymyssä kuten aina. Ayla hurmasi jälleen matkustajat sekä lentoemot jotka totesivat takaloosterissa maitoa lämmittäessä, että ai tämä on sille ihanalle tytölle. Maitopullo oli toimiva nukutuksessa syliin sekä nousujen ja laskujen aikana tytön korvien paineen tasauksessa. Milan söi purkkaa ja sai myös puhallettua painetta ulos korvista meidän neuvoilla sillä mitään ongelmia korvien kanssa ei ollut.

10 tunnin lento meni meidän mielestä lasten kanssa hösätessä paljon nopeammin kuin aikoinaan kahdestaan matkustaessa. Takaisin tullessa meillä oli päivälento ja viimeiset tunnit olivat 4-vuotiaan esikoisen kanssa hieman tuskaisia pojan alkaessa kyllästyä istumiseen. Lopussa käveltiin koneen käytäviä muutamaan otteeseen ja käytiin moikkaamassa lentoemoja koneen takaosassa. Selvittiin kuitenkin ilman pahempia raivareita ja pitkästä lennosta lasten kanssa ei jäänyt minkäänlaisia traumoja.

Kun meno alkoi yltyä ihan mahdottomaksi kaivettiin Milanin monsterilaukun uumenista lasten survival packkiin Jollyroomilta kasaamani Fipplan aktiviteettilelut. Ihan mahtavia tuotteita sillä niissä riitti ihmeteltävää sekä lennolle, että pitkille automatkoille aina uudestaan ja uudestaan. Oli valoa, värejä ja ääntä. Äänet oli osassa säädettäviä mikä oli lennolla mahtava juttu. Kuitenkaan mikään leluista ei ollut liian kovaääninen joten niitä pystyi koneen resonanssi äänten lävitse kuuntelemaan ihan huoletta häiritsemättä kanssamatkustajia. Meidän pakettiin valitsin mukaan väriä vaihtavan led-harpun, eri ääniä ja valoja tuottavan helistimen sekä suloisen pienen ja kauniisti soivan kilpikonnan. Parasta näissä Fipplan leluissa oli niiden kestävyys sillä Ayla kuritti jatkuvasti niitä vasten hotellin kivilattiaa ja lelut toimivat edelleen täysin virheettömästi. Ihan mielettömiä vempaimia siis.

Meillä oli mukana ystävän yhdestä vivusta kokoontaitettavat Babyjoggerit ja niihin otin vielä mukaan Jollyroomilta Tiny travel UV-aurinkovarjon. Varjon kiinnitys oli näppärä ja nopea ja joka ilmansuuntaan kääntyvä varsi toimi auringon bloggaajana myös iltauringon laskiessa ja paistaessa suoraan tytön kasvoihin. Kun auringon säteet souivat varjoon, ne eivät kuumentaneet vaunun omaa koppaa juurikaan ja siksi varjo oli kyllä ehdoton reissussa vauvan kanssa. Ayla nautti lämmöstä useasti vaunuissa pelkissä vaipoissa ja kevyessä hihattomassa mekossa. Kyllä kesä ja lämpö on sitten vaan mahtavaa!

Mukaan matkaan viimeisenä muttei vähäisempänä valikoitui Beemoon carry comfort kantoreppu jossa tyttö matkusti lentokentällä (Suomen päässä vaunuja ei saanut viedä portille asti joten reppu oli aivan ehdoton vauvan kanssa kentällä samoillessa) sekä reissun päällä kohteissa jossa vaunujen kanssa liikkuminen oli hankalampaa. Välillä kasteltiin tytön hattua vedellä kuumuuden ollessa kovimmillaan. Reppu oli kuitenkin ilmava ja antoi tytön ihon hengittää hyvin huolimatta rintaa vasten olemisesta sillä tytön ja kantajan väliin jäi ilmarakoa riittävästi. Beemoon kantoreppu oli erittäin onnistunut valinta matkaan mukaan.

Me ollaan totuteltu nyt Suomen PAKKASIIN joita en kyllä olisi uskonut enää tänä keväänä tapaavani! Lomalta jäi mieletön kasa ihania muistoja ja tämän ensimmäisen perheloman jälkeen oltaisi valmiit lähtemään seuraavalle vaikka samantien. Meillä ei ollut lasten kanssa minkään valtakunnan ongelmia pitkän lennon, kuumuuden tai uuden bakteerikannan kanssa ja näistä tulen vielä kertomaan lisää tulevissa postauksissa. Rohkeasti vain reissun päälle…täällä meillä on iskenyt suorastaan masennus palatessa kylmään Suomeen sillä reissussa lasten kanssa päivät menivät niin mukavasti lämmöstä, uimisesta ja uudesta kulttuurista nauttien. Parasta koko lomassa oli se kuinka paljon meidän 4-vuotias nautti saamistaan kokemuksista reissusta! Näistä kuulette pian lisää!

Ihan mieletöntä alkanuttta viikkoa ja tsemppiä kylmään kevääseen! Kunpa sitäkin lämpipämpi kesä olisi luvassa, sillä jos ei meidän seuraava reissu sijoittuu kesälomalla, se on varma se!

Iisa & co.

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog

4 Comments

  1. Hyvä postaus! Itseäni kiinnostaa myös tulevan lapsen kanssa reissaus ja samalla se jännittää todella paljon. Thaimaan matka tuskin on se reissu joka kannattaa ensimmäiseksi tehdä? 😀 vai miten teillä oli?
    https://faijahommia.fi/

    • Thaimaasta meillä jäi päällimmäisenä vain hyviä muistoja! Säilyttiin koko jengi terveenä ja tekemistä oli paljon pelkän altaalla loikoilun lisäksi! Suomeen palatessa iski suorastaan masennus että mitä tekemistä lapsille keksii täällä kylmyydessä ?! Thaikku toimi meidän perheelle loistavasti en tietysti voi sitä kaikille luvata kun lapset ovat niin erilaisia eivätkä ehkä kestä kuumaa niin hyvin…

  2. Haha. Me ei selvitty järjissämme edes yhdestä yöstä mökillä. Yleensä hyvin nukkuva poju pisti alkeellisissa oloissa ihan ranttaliksi. ? Ehkä etelänloma olisi erilainen. Ihania kuvia! Tulee matkakuume!

    • Hah toki mukaan mahtui pari pommiyötä mutta niitä nyt hampaiden vuoksi osuu kohdalle kotosallakin. Etelän lämmössä niitä on paljon helpompi kestää ;)! Kiitos, kuvia tuli kahmittua paljon ja niitä on luvassa aimo-annos lisää :)! Reissuun vaan rohkeasti , kahdessa viikossa ehtii palautua ja orientoitua taas parempaan päivään/yöhön:)

Comments are closed.