Reality check!

Mahtavaa Vappuaattoa! Lämpötilat eivät nyt ihan täsmää ennusteiden kanssa (täsmääkö ne koskaan?), mutta se fakta on vaan nieltävä. Asutaan pohjolassa jossa kesää saa odotella ja sitten kun se osuu kohdalle, huonolla tuurilla lämpöisiä päiviä osuu kesän aikana kohdalle muutama hassu. Sitten taas kohti pimeää talvea. Elämä on oikeasti välillä haasteellista täällä Suomessa, ainakin mulle. Huomiseksi on onneksi jo luvassa lämpenevää ilmaa näiden räntäsateiden jälkeen joita en edes Vappuna oikeastaan jaksa enää ihmetellä.

Elämän haasteellisuudesta puheenollen. Loman jälkeen arkeen palatessa olen huomannut nopeasti taas astuvani sinne oravanpyörään jossa tehdään töitä, käydään kaupassa, huolehditaan lasten tarpeista ja kodista. Ollaan naurettu Mikon kanssa parina iltana saadessamme päivän miljoonat askareet purkkiin kun ollaan tehty yhteistä Väsymys kuolemaa sohvalla. Miten ollaan taas tässä jamassa? Sitten jompikumpi yrittää avata keskustelun tyyliin ”Mitenkäs se kevään kampanja…mitäs siihen nyt laitetaan?” tai ”Pitäisi vielä täyttää pojan päivähoidon palvelusetelilomakkeet…” tai ”pari asiakkaiden laskua olisi laadittavana”. Väsymys on siinä kohtaa luokkaa, että ei voi kuin nauraaa :D.

Toissapäivänä matkustettiin Helsinkiin sillä mulla oli pitkästä aikaa treffit hyvinvointi studio LUPAUKSEN Mari Putuksen kanssa. Tarkoitus oli tsekata lantionpohjan ja vatsalihaserkauman tilanne. Marilla ei ollut erkauman tiimoilta tarjota kovinkaan hyviä uutisia. Erkauma oli edelleen olemassa ja tilanne ei ollut juurikaan parantunut viime näkemästä. Aloimme purkaa tähän johtaneita syitä. Aika nopeasti tulimme johtopäätökseen jossa syy-seuraus oli aika selvä. Minulla on ollut hirvittävä stressi viime aikoina kovan työkuorman vuoksi. Olen kärsinyt päivisin ja iltaisin rauhattomuudesta ja öisin unettomuudesta. Työasiat laukkaavat päässä taukoamatta ja mistään on vaikea saada siltikään kunnon otetta. Olo on ollut pitkään voipunut ja väsynyt. Treenit eivät ole menneet aikataulujen mukaan sillä niiden tekeminen ei ole yksinkertaisesti mahtuneet ylikuormitettuun päivään eikä niiden säännölliseen tekemiseen ole tässä elämäntilanteessa ollut yksinkertaisesti riittävästi energiaa.

Allekirjoitan tuon kaiken edellämainitun täysin ja itseasiassa ihmettelenkin että miksi olen edes yrittänyt tsempata kun olen tiedostanut niin sanotusti ongelman ytimen itsekin. Stressihormoni eli kortisoli saa kehossa aikaan hallaa paljon.Vaikka treenejä on kuitenkin kuukausitasolla ollut niin paljon, että lantionpohja sekä vatsalihakset ovat napakoituneet huomattavasti on kortisoli saanut vatsalihaserkauman palautumiseen aikaan negatiivisia vaikutuksia. Kohonnut kortisoli sekoittaa koko hormonitoimintaa ja muitakin aineenvaihdunnan prosesseja ja voi siis vaikuttaa myös tavoitteiden saavuttamiseen kehon toimintakyvyssä.

Avaimet kuntoutusprosessin eteenpäinviemisessä ovatkin minun tapauksessani ennen kaikkea stressin hallinnassa. Sain Marilta mukaan kasan vinkkejä kiireisen arjen hallintaan sekä käytännön ohjeita sen käsittelyyn niin ettei kuorma jäisi pyörimään liiaksi päähän. Nämä vinkit tulen jakamaan teidän kanssa kunhan ne valmentajaltani saan. Tiedän aivan liian monien painiskelevan kovin stressaavan työn tai muiden paineita aiheuttavien asioiden kanssa ja luulenkin, että vinkit tulevat monella tarpeeseen. Tässä aikaisemmassa postauksessa annoinkin jo muutamia hyvän olon vinkkejä sekä hymy/hengitysterapiaa, saakoon se hymyn huulillesi ja Vappu fiiliksen kohdilleen :).

Vappu on kevään loppupuolen juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vappua vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Tämän postauksen siivittämänä Vappua voisi pitää teemajuhlana arjen saavutuksille. Työt eivät tekemällä lopu, mutta ne on mahdollista ottaa vastaan hymyillen ja hengitellen sisään rauhallisuutta ja seesteisyyttä :).

Mahtavaa työväen ja lasten Vappua! Perheellisillä Vappua vietetään varmasti myös lasten kanssa ja näiden lämpöä ja iloa tuovien kuvien myötä ihanat Vappuaatot myös sinulle ihana lukijani!

Ps. muistathan, että tänään voit vielä osallistua Tässä postauksessa esittelemäni ihanan kehoa hellivän Dove paketin arvontaan blogin Instagramissa (linkki alla) tägäämällä Dove-tuotekuvan alle kaverisi ;)! Arvonta suoritetaan huomenna eli Vappupäivänä!

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila /Snapchat: iisa.nihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog