Suklaataivaassa. In chocolate heaven.

Tämä suklainen unelmien täyttymys todella vie sut suklaataivaaseen ja mikä parasta tämä on sen luokan terveyspaukku ettei mitään järkeä!

Tämä resepti kehittyi ihan mun kokeilevassa keittiössä kotitoimistopäivän lomassa. Monet varmaan on samaa mieltä siitä, että paperihommat on välillä aika syvältä ja tuon tuskan helpottamiseksi taisi olla tarpeen pieni getaway paperisodan keskeltä.

Yhtäkkiä löysin itseni essu päällä raakakaakaopilven keskeltä keittiöstä :D! Ai mitä tästä extempore ideasta sitten syntyi? Ihan parasta raakasuklaata jota olen koskaan maistanut! Se oli kuin pehmeä ja täyteläinen kuin tryffeli. Pähkinäisen rouskuva ja täynnä hedelmäisiä yllätyksiä. Täydellinen yhdistelmä vain oikeita asioita :)!

Mun kokeileva raakasuklaa tehdas viskeli mukaan seuraavia ainesosia:

2dl juoksevaksi sulatettua neitsyt kookosöljyä

1dl raakakaakota

2rkl maapähkinävoita

2rkl cashew pähkinöitä sekä mantelia murskattuna

1:en appelsiinin raastettu kuori

1/2 dl rusinoita pilkottuina hieman pienemmäksi (tähän kävisi myös mitkä vain kuivatut hedelmät/marjat oman maun mukaan)

makeutukseen agavesiirappia loraus sen mukaan kuinka makeasta mausta pidät.

Tämä pakka vain hyvin sekaisin ja jääpalakuutiomuottiin tai pieniin karkkivuokiin. n.30min pakastimessa ja tämän jälkeen lautaselle nautittavaksi tuoreen ja vahvan kahvin kera…..

Mmmmmm taisin todella löytää oman pikku pakopaikkani ja taivaani arjen keskelle <3.

Mikä parasta näin tuhtia ja tummaa suklaata ei tarvitse syödä kuin pala tai kaksi ja tarve on tyydytetty. Kahdesta palasta tätä taivaallisen hyvää ja terveellistä herkkua saat sellaiset määrät piristävää raaka-suklaan vaikutusta ettei sen syömistä kannata ajoittaa viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa ;). Raakasuklaata voit käyttää mm. myös antamaan boostia ennen treeniä!  Tästä herkusta saat myös aimoannoksen hyviä rasvoja kookosöljystä ja pähkinöistä joten pieni määrä riittää myös korvaamaan osan päivän rasvan tarpeesta.

Kokeile ja nauti <3. Aikaa tämän herkun tekemiseen mulla meni n.15min ja pakastimessa kiinteyttämisen jälkeen kokonaisaikaa siis 45min.

ps. muistathan säilyttää tämän herkun jääkaapissa sillä muuten kookosöljy muuttuu liian juoksevaksi ja suklaa sulaa huoneenlämmössä liian pehmeäksi.


I got something very special for you guys. With this treat i promise you will fly straight to heaven of tastes and healthy ingredients.

During my home-office day i got suddenly lost in the kitchen and found myself in the middle of a raw-cocoa cloud getting together some kind of relieve with boring paperwork. I came up with a recipe that has only healthy ingredients but tastes like heaven. it is soft and fully as a tryffel. Crunchy, nutty and filled with fruity surprises.

This is what went in that heavenly rawchocolate mix:

2dl melted virgin cocnut oil

1dl raw cocoa

2tbls peanutbutter (plain)

2tbls cashew nuts and almond crushed

grated peel of an orange

1/2 dl chopped raisins (you can use what ever dried fruits or berrys with your taste)

agavesyrup with amount depenging how sweet you like you`re chocolate

Mix evertyhing up well and pour in a small portions in an ice cube tray or little candy molds. Let freeze 30min in a freezer.

Enjoy with a cup of strong coffee. Best thing about this treat is that there is no need to eat more than one or two pieces to be satisfied. Raw cocolate gives you lot of energy. I prefer not to eat last thing in the evening before bed cause this heavenly treat gives you boosting energy too! You can use raw cocolate as a pre exercise boost also! You can get part of your daily healthy fats from those couple pieces too beacause of coconutoil and nuts.

So give it try and you will find yourself a little heaven <3.

It took me about 15min to prepare and 30min to freeze so 45min all together.

Remember to store in freezer so room temperature does`nt melt coconut oils running texture too much.

merenkainalossa blog