Mistä löytää motivaatiota arkeen?


Heippa! Jälleen alkaa viikonloppu, minne nämä päivät valuvat sormien välistä? On mahtavaa huomata kuinka hetkellinenkin valo tuo energiaa ja pitkätkin päivät tuntuvat menevän todella nopeasti :). Lumimyrskykin yllätti eilen autoilijat ja meidänkin hyvinvointikeskuksen kulmalla rysähti autoja yhteen! Luulen, että eilinen päivä on ollut kolareiden osalta taas yksi ennätyspäivistä.

Itse aloitan työpäivät usein aamulla varhain ja päivän mittaan en välttämättä ehdi edes vilkaista ulos. On kuitenkin jännää huomata miten valoisina päivinä katse suuntautuu kuitenkin ikkunoihin ja hymy hiipii hiljaa kasvoille. Auringosta tulee vaan niin mahtava fiilis! Fiiliksestä puheenollen ajattelin hieman tarinoida arjesta, työstä ja motivaatiosta tänään. Mukavaa että olet jakamassa ajatuksia mun kanssa ja toivon, että siellä herää pieni ajatuksen kipinä siitä mitä ajan tämän aamun postauksessa takaa.

Niin valosta kuin monista asioista voi inspiroitua ja saada virtaa arjen haasteisiin. Elämää voi ajatella seikkailuna jossa pääsee kokemaan ja tekemään asioita sen sijaan, että suorittaisi päivää vain koska on pakko. Jokaiseen päivään kuuluu haasteita myöskin silloin kun on halu toteuttaa unelmia. Unelmat ovat vain yksi tapahtuman muiden elämäntapahtumien joukossa, mutta silti niiden merkitystä ei voi vähätellä. Päämäärä ja aikomus on tärkeä asettaa jotta tietää mihin suuntaan kulkea.

Välillä ihmisen on hyvä pysähtyä ja miettiä mitkä asiat ovat niitä joiden kipinä sytyttää liekkiä. Omia unelmia voi pysähtyä miettimään ja valita polkuja jotka tuntuvat itselle oikeilta. Näiden asioiden ei tarvitse kuulua valtavirtaan ja ympärillä yleisiin tapoihin elää elämää. Sinulle oikea tapa on se jonka itse valitset ja on tärkeää pysähtyä miettimään kysymyksiä, vastauksia ja omaa potentiaalia tässä elämässä. Mikä on sinun voimasi lähde ja millä sitä voisi ruokkia?

Itse olen viime aikoina ollut näiden kysymysten äärellä vahvasti ja tiedän olevani oikealla tiellä tällä hetkellä. Teen sellaisia asioita jotka inspiroivat minua puskemaan itsestä irti jonkin käsittämättömän määrän voimaa jonka olemassaoloa en edes tiennyt itsessä olevani. Vaikka elämä on välillä todella kiireistä tiedän sen olevan täysin oma valintani. On välttämättömyyksiä jotka eivät aina tunnu kovin helpolta, mutta tiedän kaiken sen palvelevan suurempaa tarkoitusta ja täten olen valmis uhraamaan ajastani paljon unelmien saavuttamiseen.

Aina en suinkaan ole kokenut olevani oikealla tiellä vaan olen ehkäpä ajelehtinut suuntaan jos toiseen tietämättä missä paikkani on. Viime aikoina olen pakottanut itseni pysähtymään ja miettimään elämää pidemmälle. Olen tutkinut, pohtinut, kääntänyt menneisyyden kiviä ympäri ja vapautunut. Tässä mua on auttanut kirjallisuus ja hetkeen pysähtymisen taidon opettelu. Olen opetellut kirjoittamaan ulos asioita ajatuksista ja jäsentämään niitä paperille. Suosittelen tätä kaikille. Apuna voi käyttää unelmakirjoja joissa on pohjia siihen miten asioita kannattaisi alkaa avaamaan.

Mulla on muutamia suunnitelmia tulevaisuudelle mistä en vielä voi puhua enempää. Olen kuitenkin huomannut, että kun on itse auki ja tehnyt matkan omaan itseen on paljon helpompi antaa ”elämän tapahtua”. Tällöin ei tarvitse pakotta elämää kulkemaan tietyllä kaavalla vaan asioita vain tapahtuu. Kun tekee ensin matkan itseensä unelmille on sijaa tapahtua prosessin jälkeen. On hyvä muistaa, että me emme saa sitä mitä haluamme vaan sitä mitä olemme.

Yhä useammin päämäärät ja tavoitteet ovat muiden tai valtaväylän asettamia. On hyvä pysähtyä miettimään tuntuuko tämä minulle oikealta? Kuulenko minä itseni ja kuuntelenko vain muiden ajatuksia?

Joskus olen törmännyt lauseeseen: Kaikki on tässä. Tuohon lauseeseen kiteytyy paljon. Voimme juosta koko elämämme etsimässä sitä jotain tai vaihtoehtoisesti olla auki maailmalle ja nähdä tämän hetken taian. On hyvä muistaa ettei kannata aina etsiä sitä mitä elämästä puuttuu tai mitä siinä on. Huomio kannattaa keskittää siihen miten asiat kokee.

Tavallisen arjen voi saada säteilemään oikeanlaisella energialla. Kuten aiemmin mainitsinkin ihminen saa sitä mitä hän on ja on tärkeää suunnata ajatukset hyviin tunteisiin. Kun aikomus on hyvä, hyviä asioita tapahtuu <3 Ihanaa viikonloppua ystävät <3! Iisa

merenkainalossa blog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *