Perheloma VS. parisuhdeloma

Heippa!

Oletko sinä perheellinen joskus haikaillut hetkiä ihan vain kahdestaan puolison ja/tai ystävän kanssa? Hetkiä jotka kestävät hieman pidempään kuin tunnin tai kaksi. Hitaita aamuja ja valmiita aamupaloja ilman hässäkkää ja meteliä. Päiviä jolloin voi antaa virran viedä ja tehdä täysin extempore asioita miettimättä seuraavaa ruokailuhetkeä tai muita rutiineja. Iltoja jolloin nukkumaanmenoaika on muisto vain sillä aamulla tietää heräävänsä korkeintaan auringon valon tulviessa jo useatta tuntia ikkunoista. Yöllisiä hetkiä jolloin voi heittää ajatukset aikuisten maailmaan ja miettiä syntyjä syviä puolison tai ystävien kanssa auringon upotessa horisonttiin. Lomia joiden aikana voi lähteä vaikka sukeltamaan tai kokemaan jotain muuta mahtavaa yhdessä toisen aikuisen kanssa. Aktiiviloma onnistuu myös lasten kanssa, mutta heidän kanssaan reissukohteet ovat hyvin erilaisia. Koko päivän mittaiset retket eivät oikein onnistu sillä lapsilla on tietyt rytmit ja rutiinit myös reissussa.


Me ollaan Mikon kanssa aina rakastettu aktiivilomia. Ollaan tehty sellaisia lasten kanssa ja ilman. Viimeksi oltiin kaksi viikkoa reissussa lasten kanssa ja tuo matka oli kaikin puolin onnistunut. Kuitenkin reissatessa kaksin tai ystävien kanssa seikkailuihin on mahdollisuus ihan eri tavalla kuin lasten kanssa. Tehtiin viime reissu Thaimaan lämpöön lasten kanssa ja ollaan oltu siellä myös ilman lapsia. Molemmat ovat vilpittömästi ihania kokemuksia, mutta saavuttuamme viimeksi perhereissulta totesimme jo paluulennolla, että seuraavaksi on aikuisten reissun vuoro, koska onhan reissun luonne tuolloin kuitenkin hyvin erilainen.


Viimeksi ihastuttiin kaksin Thaimaassa ollessamme Koh Lantan saareen. Juuri niin rauhallinen, romanttinen ja rento kuin mitä tämä pariskunta arvostaa. Vaikka saari on pieni on se täynnä aktiviteettimahdollisuuksia ja todella kaunis. Me käytiin viime reissulla testaamassa Mikon vanhaa harrastusta eli vapaasukellusta. Mikon lukemia en nyt edes muista, mutta itse sukelsin ammattimaisessa opastuksessa peräti 15m syvyyttä ilman laitteita. Aikamoista….en ole ehkä VIELÄKÄÄN toipunut tuosta kokemuksesta niin mahtava ja samaan aikaan pelottava se oli.


Ystävät kävivät viimeksi siellä PAD:in open water sukelluskurssin ja tykästyivät sukelluksen ohella myös saareen niin kuin mekin aikoinaan. Nyt ollaan tässä alettu suunnitella yhteistä reissua sukelluksen parissa ko. kohteeseen. Ja tuolla suorittaisimme tuon samaisen open waterin joten reissu tehtäisi ehdottomasti aikuisten kesken.

Vanhemmat tarvitsevat omaa aikaa, sen lienee tietää jokainen. Vaatii rohkeutta lähteä lapsista niin kauas sillä sinne reissua on turha tehdä parin päivän ajaksi. Jos kävisimme sukelluskurssin menisi siihen jo viitisen päivää. Rentoilulle jää siis aikaa pari päivää viikon reissulla, mutta se olisi silti matka meidän mieleen. Meillä on tiedossa muutaman päivän mittainen uinnin masters MM-kisareissu Budapestiin elokuussa ja se kertonee paljon siitä kuinka ikävissään sitä onkaan lapsista erossa ja miten lapset tuohon erossa olo aikaan suhtautuvat. Meidän lapset viettävät paljon aikaa mamman ja mummin kanssa joten luulen ainakin Budan reissun menevän heidän kohdalta ihan ok. Eri asia onkin sitten se, miten vanhemmat tuosta reissusta selviävät ilma ikävän kyyneliä. Parempi pitää itsensä vain toimeliaana niin pääsee lasten luo ennenkuin huomaakaan :).

Miten siellä suhtaudutaan reissuihin ilman lapsia tai lasten kanssa? Kumpi parempi vai molempi parempi? Itse koen molempien tapojen reissata olevan todella tärkeitä. Lapset eivät sinänsä reissuja tarvitse ollakseen onnellisia, mutta heidät voi aivan hyvin välillä ottaa matkaan mukaan. Lasten kanssa reissaamisesta näissä aikaisemmissa postauksissa.

10 vinkkiä perhelomalle!

15 vinkkiä lennolle pienten lasten kanssa

Me jäädään nyt suunnittelemaan sukellusretkeä talvelle ystäväpariskunnan kanssa. Oi muistoissa on vain ne Lantan ihanat illat rannalla tulenheittäjien viihdyttäessä biitsimatoilla chillailevia ihmisiä. Retket seikkailuluoliin ja pinnan alle. Aikuisten aika jota ihminen välillä kaipaa aimo-annoksen jotta taas jaksaa lapsiperhearjen pyöritystä. Ja sitäpaitsi onhan skype, Facetime ja mesenger videot. Lapsia pääsee näkemään live-ajassa milloin vain ikävän yllättäessä. Kun tietää heidän olevan hyvässä hoidossa ei ole hätäpäivää. Äiti ja isä saavat hoitaa parisuhdettaan ja se jos mikä on tärkeää perheen ytimen kasassa pidon kannalta. Pitäkää huolta toisistanne ja raivatkaa kalentereista sitä yhteistä aikaa sillä itsestään sitä ei pienten lasten kanssa sinne ilmaannu <3.

Täällä mä olen pohtinut tätä alkanutta lomaa ja sitä kuinka vaikeaa kotosalla lomaillessa on ottaa iisiä. On ihanaa, että tulee tehtyä sellaisia asioita joita ei arjen keskellä ehdi tekemään, mutta ajatukset harhautuvat silti töihin vähän väliä. Ajatus siitä, että voisin olla jotenkin hyödyksi nyt kun aikaa on ei välttämättä palvele loman tarkoitusta kun arki on yhtä suorittamista. Olen jälleen kerran todennut, että kyllä mun on vain päästävä kauas pois jotta voin hetkeksi irtautua työvelvotteista ja kodin huoltamisesta.

Pystytkö sinä rentoutumaan esim. kirjan ääreen jos takaraivossa kolkuttaa hyödyllisten asioiden lista joita voisi loman aikana tehdä?

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog