Pirteä mustikkapiirakka ja kauhutarinoita metsästä!

Heippa!
Me vietetiin muutama päivä mökkeillen ja metsän antimista nauttien. Tarjolla oli mielin määrin mustikkaa, puolukkaa, punaviinimarjaa ja sieniä jos jonkinlaista. Metsä on nyt pullollaan kaikkea mahtavaa superfoodia joten ei muutakuin reppu selkään ja retkelle!
Mun viimeiseksi jäänyt metsäretki meren rannan tuntumassa päättyi hieman ikävästi sillä hyvin alkanut kanttarellin metsästys loppui kuin seinään. Kävelin täydellisessä kanttarellikoivikossa ja olin juuri poiminut ensimmäisen kanttarelliryppään astiaani kun huomasin jonkun tuijottavan minua ruohonjuuritasolla. Musta ja paksuhko käärme katseli minua hyvin epäystävälliseen sävyyn (pää pystyssä…?) ja näytti siltä kuin se olisi juuri ampaisemassa minua kohti. HYI HELKKARI!
Kun olin hetken hyperventiloinut suuren kiven päällä sotasuunnitelmaani pingoin takaisin metsätielle kuin aropupu. Mä en oikeasti edes pelkää käärmeitä, mutta luonnossa itseä kohti kiitävä paksuhko tumma käärme on kaikkea muuta kuin mielenkiintoista katseltavaa. Mun sydän hakkaa edelleen kun ajattelenkin tuota hyökkäävässä asennossa mua killittävää matelijaa joka oli lähimmillään 20cm päässä mun saappaan varsista. HUH HUH. Mä en jäänyt tarkastelemaan sen paremmin oliko kyseessä kyy, mutta mielestäni aikaisemmin nähneeni rantakäärmeet olivat olleet eri näköisiä kuin tämä tapaamani suuri käärme. Yhtäkaikki tuo matelija ei vaikuttanut ystävälliseltä yksilöltä.

Jos mun pitäisi siis antaa metsään joku vinkki niin älä lähde matalavartisissa saappaissa liikenteeseen. Keskellä korpea kyypakkaus ei liene aivan turha ja pidäthän puhelimen aina matkassasi.
Tuleeko sulla muita vinkkejä mieleen metsään suunnatessa? Jos niin kuulisin mielelläni!

Mä en aio kaikesta huolimatta luovuttaa sillä rakastan nuuhkia metsää ja uppoutua keräilyhommiin. Sitäpaitsi tämä naisille alkukantainen keräilyntarve tulee tyydytettyä täysin ilmaiseksi ja hypisteltävää riittää varmasti enemmän kuin yhdessäkään kauppakeskuksessa ;). Metsässä on jotain mieletöntä energiaa joka täytyy vain osata ottaa vastaan!

Pidemmittä puheitta tässä vinkki mustikkapiirakan raikastamiseen! Lisää valmiin rahkatäytteisen (hieman jäähtyneen, mutta vielä löysähkön) piiraan päälle tuoreita marjoja REILU annos. Itse kaipaan makeuden sekaan aina hieman hapokkuutta joten piiraaseen mukaan tuli myös punaisia viinimarjoja. Niin namia! Määrällisesti valmiin piiraan päälle taisin kumota tuoreita marjoja vielä 2-3dl joten aikamoinen c-vitamiinipommi oli tämä suloisuus.mustikkapiirakka

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt ;)…!mustikkapiirakka

Ihanaa sunnuntaita!

Iisa

merenkainalossa blog