Sisustus uusiksi pintaremontin siivin!

Heippa hei!
Oi ja voi. Loma loppui ja huomenna alkaa arki. Okei, ainahan arjen alku on jonkin uuden alku ja kyllähän sitä virallisina työpäivinä saa itsestään aivan eri tavoin irti kuin loma-aikataulujen (eli ei aikatauluja laisinkaan) keskellä. Arjen paluu perheeseen tuo myös jonkinlaista helpotusta sillä lapset menevät tiettyinä kellonaikoina nukkumaan ja iltaisin jää enemmän aikaa rauhoittua kaksin. Loma-illat venyivät meillä toisinaan tunnin-pari pidempään lasten kanssa kuin normaalisti eikä sen jälkeen enää paljon itse jaksanut muuta kuin painua pehkuihin lasten vanassa. Loma me vietettiin ihan kotosalla lukuunottamatta meripäiviä ja muutamaa retkeä lasten kanssa ja ilman. Oli Repoveden kansallispuistoa (postauksessa Onnellinen lintu ei lennä pois lisää tuosta retkestä), tykkimäkeä ja Korkeasaarta. Ollaan lähdössä Budapestiin viikon päästä Mikon masters MM-uinteihin joten reissua pukkaa vasta silloin.

Saatiin kotona loman aikana tehtyä kauan seisoneita taskeja ja remppailtiin kodin pintoja uuteen uskoon. Olohuone-keittiö ja ruokailutila sai uuden freesin valkoisen asun ja mukaan potkuksi otettiin ripaus mustaa…mitäpä muutakaan. Pitäisiköhän mun perustaa oma mustien maalien merkki…niin paljon sitä sävyä valkoisen kaverina rakastan ja kuinka paljon eri käyttökohteita sille olenkaan keksinyt :D. Ehkei sentään, mutta tässä nyt kuitenkin pari vinkkiä meillä toteutetuista uusimmista jutuista.

Maalasin keittiön välitilan mustalla liitutaulumaalilla. Katselin Pinterestistä inpiraatioksi kaiken maailman tylsiä tekstejä ja liidulla kirjoitettuja reseptejä. Halusin jotain aivan muuta ja törmäsinkin hentoihin kasvikuvioihin. Kokeiltiin siskon kanssa yhtä versomallia ja siitä sainkin idean muuntaa nuppu-osat kauran näköisiksi…ehkä onnistuin ehkä en :D. Kaura on mun sydämen (vatsan oikeastaan) vilja joten se ansaitsi paikan keittiön parhaalla paikalla. Ja mikä parasta kun ja jos joskus haluan jonkun muun kuvan seinälle se onnistuu helposti pyyhkäisemällä vanha kuva pois ja taiteilemalla paikalle uusi tekele. Liitutaulumaalilla ajattelin vielä maalata pojan huoneen vanhan puuoven johon hän voi sitten tehdä omia taideteoksiaan :).

Keittiön saarekkeen päälle ripustin jo tovi sitten vapaajohtoiset lasikupuvalaisimet ja ne kieputettiin heinäseipään ympärille. Tänään sain vihdoin noihin valaisiin myös sähkön ja pimenevät illat saavat niistä kauniin valon lähteen. Itseasiassa ennenkaikkea työvalo oli tässä hakusessa sillä saarekkeen päällä ei aiemmin ole ollut valoa laisinkaan. Noista lasipallovalaisimista seipään ympärillä tuli mun mielestä aika söötit, vai mitä mieltä sinä olet?

Mustalla maalasin myös vanhat puiset pariovet ja uuden valkoisen pinnan rinnalla ne ovat musta todella kauniit. Vielä kun lautalattia saa uuden valkoisen pinnan niin avot. Eteistilan lattia saaneekin lattianmaalaustalkoissa uuden värin…joko sinä arvaat minkä ;)? Maalaushommat on vähän sellaisia että eihän niissä mitään vaikeaa ole…irtaimiston siirtely tekee isompien pintojen maalamisesta vain hiukan hankalampaa. meillä näissä maalaushommissa meni kaikenkaikkiiaan pari päivää ja ilme kotona on aivan toinen. Joten homma todella kannatti.

Viimeksi pintaremppaa on tehty kaikille pinnoille n.10 vuotta sitten kun asunnon itselleni lunastin joten ne olivat todella uusimista vailla. Tämän jatkeeksi tehdään vielä kylpyhuoneen pinnat, kaikki lattiat sekä eteistila ja lasten huoneen seinät. Hiljaa hyvä tulee ja onneksi niiden tekemisellä ei ole kiire. Mä teen aina ratkaisuja hieman valtavirrasta poiketen, mutta pidän mielessä kuitenkin aina tilan valoisuuden ja freesin yleisilmeen. Persoonatonta ja kliinistä kotia en ole koskaan halunnut ja mulla on näissä hommissa aina jokin persoonaa tuova rouhea twisti.

Tehtiin pintaremontti myös myyntiä ajatellen. Tällä hetkellä asunnon myynti on jäissä sillä ostajaehdokkaita tällä seudulla vanhaan hissittömään ullakkokerroksen asuntoon on vaikea löytää (Jota mä en vaan tajua…itse rakastuin VÄLITTÖMÄSTI tähän arvotalon asuntoon ydinkeskustassa vanhassa talossa, upein näkymin. Mua itseäni ei hissin puuttuminen haitannut yhtään…hyvää hyötyliikuntaa vain!) Hissihanke on vireillä, katsotaan miten siinä käy ja edetään sitten sen mukaan. Tuntuu kuitenkin olevan kaikilla ostajaehdokkailla se ainut asunnon ostoa estävä tekijä…huoh! Itse ostin aikoinaan tämän asunnon erittäin hyväkuntoiselta eläkeläispariskunnalta. Sinä herrasmies Helsingistä….olisi tehnyt sullekin ihan hyvää liikutella raajoja muutaman kerran päivässä kauniissa vanhan talon portaikossa ;)!

Me halutaan pitää meidän kodista hyvä huoli niin kauan kuin se meidän käsissä on ja toivotaan, että jonain päivänä joku toinen tekee sille samoin.

MUSTA KALUSTEMAALI, MUSTA LIITUTAULUMAALI SEKÄ MUSTAKANTAISET LASIKUPUVALAISIMET CLAS OHLSON

Rauhaisaa sunnuntai-iltaa <3 Iisa

merenkainalossa blog