Kahvia kotosalla ja shamppanjaa Champagnessa

Rakastan sua koska…

Olet lämmin ja lohduttava

yhtäaikaa silti niin pirteä ja virkeä.

Saat jokaisen päivän näyttäytymään valoisampana varjoista huolimatta

Pakotat minut pysähtymään itseni äärelle ja kuuntelemaan sen ääntä.

Tuot luokseni lähimpiä ja saat minut tutustumaan uusiin ystäviin

Inspiroit minua monessa mielessä ja liekkini saa sinusta lisää voimaa

Saat minut taipumaan suorituksiin joista en olisi ilman sinua selvinnyt

Viettelet minut jumalaisen tuoksun äärelle jonka koukkuun olen jäänyt jo ennen todellista kosketusta sinuun

Opetat minulle uusia vihahteita ja luonteenpiirteitä itsestäsi

Saat minut haluamaan oppimaan lisää uusia kokemuksia kanssasi

Suojelet terveyttäni

Opetat minulle kuinka tärkeää on nauttia jokaisesta yksityiskohdasta ja niistä kultaisista reunuksista tässä elämässä.

Lauantaina me vietettiin iltaa ystävien kodissa Espoossa. Juotiin shampanjaa, ihania viinejä ja kuunneltiin reissutarinoita Champagnen alueelle. Päätettiin, että tuonne matkataan vielä joskus porukassa kyläilemään ”shampanjataloissa”.

Tiesitkö sinä, että vain Champagnen alueella tehtyä kuohuviiniä saa kutsua samppanjaksi Ranskan viinilain mukaan. Champagnen ja samppanjan menestystarina sai alkunsa 1600-luvulla, kun Dom Pérignon -niminen benediktiiniläismunkki alkoi valmistaa tätä kuuluisaa juhlajuomaa idyllisen Hautvillersin kylän luostarissa. Ranskan hovi toi kuplivan juoman suuren maailman tietoisuuteen. Champagnen viinitarhojen ohuen pinnan alla on paksu kalkkikerros. Maaperän poikkeuksellisuus antaa rypäleille omalaatuisen leiman. Samppanjaan käytettävät rypäleet ovat kalliimpia kuin muihin viineihin käytetyt. Champagnen olosuhteissa voidaan tuottaa hyvin laadukasta kuohuviiniä

Niin tästä kuin monista muista hetkistä uusien uusien ystävien kanssa sitä inspiroituu monessa mielessä. Nautittiin yhdessä sunnuntai-aamiainen ja juotiin tummapaahtoista kahvia illan aiheuttamaan väsymykseen. Puhuttiin kahveista ja niiden erilaisista valmistustavoista. Meillä on seisonut kotona pitkään kahvigrinderi ja aamiaishetken inspiroimana päätin ottaa sen vihdoin aktiiviseen käyttöön. Eilen minä hankin kotiin pressopannun ja uutin kuin eilistä teemaa jatkaen ranskalaisittain meille vastajauhetusta pavusta kahvit. Grindasin kahvipavut sähkömyllyssä ja kaadoin huumaavan tuoksuisen vastajauhetun kahvin pannuun. Odottelin muutaman minuutin ja kaadoin pähkinäisen tuoksuisen juoman kultareunuksisiin posliinikuppeihin. Koska kahvijauhe on suorassa kosketuksissa veden kanssa, pressopannulla keitettyyn kahviin liukenee pannukahvin tavoin enemmän makuaineita ja eteerisiä öljyjä kuin suodatinmenetelmällä, jossa nämä aineet jäävät suodatinpussiin. Tapa on siis ranskalaisperäinen ja tuottaa vahvemman kahvin kuin suodatinmenetelmät.
Eilen kahvi maistui erityisen hyvältä ja ajatukset juoksivat mielessä Champagneen viinitilojen kupeeseen koputtelemaan shampanjatalojen oville , maistelemaan erilaisia vuosikerta shampanjoita ja talojen vakioshampanjoita.

Ihanaa alkanutta viikkoa! Joko siellä on lomia aloiteltu :)? Entäpä onko reissuja lomalle tiedossa?

Iisa

Facebook: Meren kainalossa blog / Instagram: iisanihtila

Blogit.fi: meren-kainalossa Bloglovin: meren-kainalossa-14523869

merenkainalossa blog