Reissussa: Budapest Fina masters MM-uinnit!

Heissan hei!

Mua harmittaa kovin etten ehtinyt tulla teitä tänne moikkaamaan aiemmin, mutta ollaan tosiaan suurilta osin vietetty koko viime viikko poissa Suomesta. Hotellilla sain jo luonnoksen aikaiseksi, mutta sen viimeistely jäi reissuaikataulujen alle. Me oltiin siis Budapestissä jossa Mikko kisasi masters sarjan MM-uinneissa. Muutaman päivän reissusta oltiin pari-kolme päivää areenalla uintihommissa joten aikaa chillailulle jäi ainoastaan iltaisin. Illat vietettiin Suomen uintiporukan kanssa ja seura oli liian hyvää lähtäkseen ajoissa hotellille istumaan näytön ääreen. Viimeisen vapaapäivän missio oli myös selkeä…etsiä tuliaiset kotona ensimmäistä kertaa muutaman päivän hoidossa oleville lapsille. Viimeinen päivä meni siis ostoskeskuksessa ja illalla koittikin jo kotiinlähtö. Lapsia oli hirvittävä ikävä ja perjantai-yönä pääsi jo onneksi kotiin maailman suloisimman pojan viereen nukkumaan. Paras hetki pitkään aikaan.

Teen erikseen vielä postauksen Budapestistä kohteena, nyt kerron vain pikaisesti fiilikset kisoista ja kotiinpaluusta.
Mikko ei uinut ennätyksiä joka harmitti hetken aikaa mutta pian ymmärrettiin, että nämähän todella olivat Mikon ensimmäiset MM-kisat ja aikoja ehtii puhkoa kyllä tulevaisuudessa kun pitää vain tavoitteen kirkkaana mielessä. Muistatko tässä aikaisemmassa postauksessa Mikon SM-kullan vieneen venäläis uimarin? Samainen mies ui Budapestin MM-kisoissa myös kullalle johon Mikolla tavoitteet ovat vasta muutaman vuoden päästä. Pettämätön tekniikka ja vahva fysiikka veivät hänet sinne mihin Mikolla on vielä hetki kahlattavana. Urheilu on urheilua ja päivän kunto ratkaisee sijoitukset. Oltiin tietoisia siitä, että ilmoitettujen aikojen perusteella mitalisijoja on turha vielä haaveilla. Kuitenkin päivän kunto pääsi hieman yllättämään, mutta Mikon treeneissä on tehty paljon muutoksia viime aikoina ja tuo fakta saattoi vaikuttaa lopputulokseen. Mikko on kuitenkin luottavainen, että oikeaan suuntaan ollaan menossa sillä uinnissa tärkeä liikkuvuus on entisellä salimarkulla parantunut huomattavasti.

Kisapuitteet olivat Budapestissä huikeat. Kaupunki oli panostanut yleisen sarjan sekä masterssarjan kisoihin suurella budjetilla. Isompaan Duna-areenaan mahtui 12 000 katsojaa ja olo oli kuin nykyaikasessa Colosseumissa. Kisa-alueiden vieressä oli mittavat fanialueet juoma ja ruokatelttoineen ja kisoja pystyi seurata livenä valtavilta screeneiltä. Kisoissa kaikki toimi muutenkin moitteettomasti ja uimarit olivat tyytyväisiä järjestelyihin. Kisaviikko päätty mahtavaan loppujuhlaan ilotulituksien ja tähtiesiintyjien kera. Iltajuhla jäi meiltä harmillisesti välistä sillä haluttiin päästä lasten luo viikonlopuksi.

Viikonloppu meni siis nauttiessa lasten kanssa olosta ja alkuviikko onkin mennyt työkiireiden parissa. Loppuviikoksi lähdetään mökkeilemään ja nauttimaan meren läsnäolosta. Hektinen kesä huipentui Budapestin reissuun ja nyt on ihanaa kun arki on palannut kuvioon. Syksyn tulo ei haittaa mua yhtään sillä Budassa saatiin nauttia 30c lämmöstä ja auringosta. Hikoiltiin varmaan enemmän kuin koko Suomen ”kesän” aikana yhteensä ja aurinko annokset saatiin täten tankattua täyteen talvea varten.

Ihanaa alkavaa syksyä myös sinne! Jos sulla jäi auringon nälkä onnettoman kesän jälkeen Suomessa niin harkitse vaihtoehtona Budapestia! Aurinkoinen ja edullinen paikka lähellä antaa mahdollisuuden vaikka pitkän viikonlopun viettoon lämmössä. Niin upea ja kaunis kaupunki, että suosittelen lämpimästi. Budasta lisää tulevissa postauksissa 🙂

Iisa & co

merenkainalossa blog